15 Haziran 2016 Çarşamba

Yeşil İklim Yeşil Ekonomi

Yeşil Düşünce Derneği, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Yeşil Avrupa Vakfı olarak “Yeşil İklim, Yeşil Ekonomi” başlıklı bir proje yürütüyoruz. Amacımız Türkiye’nin olması gereken azaltım ve uyum hedeflerine uygun somut politika önerileri geliştirecek bir çalışma ile Yeşil Ekonomi çerçevesinde iklim değişikliğiyle mücadele etmek.

Proje kapsamında enerji, kent ve toprak kullanımı alanlarında Avrupa Birliği ve AB ülkelerindeki iyi uygulamaları Türkiye ve Türkiye yerelindeki iyi uygulamalarla karşılaştırıyoruz. Aynı zamanda bu iyi uygulamaların Türkiye’de yerele uyumlu bir şekilde uygulanabilir olup olmadığını araştırıyoruz.

Bu bağlamda “İklim Dostu Kentler ve Yeşil Ekonomi” başlıklı ilk çalıştayımızı 27 Haziran’da gerçekleştiriyoruz. Bu üç ekonomi alanına odaklanacak bir serinin ilki olan bu çalıştayda bu alandaki politikaları
  • Binaların enerji verimliliği, pasif binalar
  • Kent içi hareketlilik
  • Taşkınların önlenmesi
  • Isı adası etkisi
  • Kent, topluluk bostanları 
gibi alt başlıklarla değerlendireceğiz. Türkiye'de düşük karbonlu politikalar yönünde bir dönüşümün ve iyi örneklerin uygulanmasının önündeki engeller ve bu alandaki fırsatları tartışacağız.
Program:
9.30-10.00: Kayıt
10.00-11.00: Konuşma: Evelyne Huytebroeck (Brüksel Bölgesi eski Çevre Bakanı, Belçika Ecolo Yeşiller Partisi)
11.30-12.30: Konuşma: Doç.Dr. Osman Balaban (ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama öğretim üyesi)
12.30-13.30: Ara


13.30-16.00: Atöyle Çalışması: İklim dostu kent politikaları ve yeşil ekonomi
Katılmak için
https://docs.google.com/forms/d/1d2fO7AjKB4Bgo-NkkNfQ_xW630HGzrdCwVSUC4Em9ds/viewform?c=0&w=1

15 Şubat 2016 Pazartesi

GEF Küçük Destek Programı Değerlendirmesi

 GEF Küçük Destek Programı 6. Uygulama Dönemi (2016-2018) Ülke Stratejisi Geliştirilmesi Çalışması kapsamında sizi SGP Programı'nın değerlendirmesini yapmaya çağırıyoruz. SGP Programı, GEF'in küresel hedefleriyle uyumlu şeklide iklim değişikliğiyle mücadeleyi ve arazi bozunumunu durdurmaya yönelik etkili eylemleri destekleyerek, toplumun biyoçeşitliliğin korunmasına katılmasını sağlayan projelere maddi destek sağlamaktadır. 

GEF SGP Türkiye Uygulama Programı'nın (1993-2015) biyoçeşitlik koruma, iklim değişikliği ve arazi bozunumu konularında performansının değerlendirmesine yönelik bu araştırmaya katılmanızı rica ediyoruz. Anketi cevaplamanız yaklaşık 10-15 dakikanızı alacaktır.  

Bu çalışmaya katılımınız tamamen isteğe bağlı olup, düşüncelerinizi öğrenmek için bizim için çok önemlidir. Anket cevaplarınız kesinlikle gizli kalacak ve sadece verilerin değerlendirme sonuçları raporlanacaktır. Bilgileriniz kodlanacak ve gizli kalacaktır. Eğer anket veya süreçle ilgili herhangi bir sorunuz varsa, anket@proje.info.tr e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz. Lütfen bu anketi 22 Şubat 2016 Salı gününe kadar tamamlayınız. 

Vaktiniz ve desteğiniz için çok teşekkürler. Lütfen yandaki bağlantıyı tıklayarak ankete başlayınız. http://gefsgptr.questionpro.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...