4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sürdülebilir Binalarda Bugün ve Gelecek

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNALARDA BUGÜN VE GELECEK

10-11 Mayıs 2011

Ankara

10-11 Mayıs tarihinde British Council ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde 10-11 Mayıs Ankara da “Sürdürülebilir Binalarda Bugün ve Gelecek” konulu konferans düzenlenecektir.

Söz konusu konferansta; Ülkemizde Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile başlamış olan sürece uluslararası deneyimlerin aktarılması ve bu alandaki fikirler tartışılacaktır.

Bu çerçevede ilk gün, bugünün çalışmalarına ışık tutacak, performans kıyaslama göstergeleri ve izleme metotları konusundaki gelişmeler yerli ve yabancı konuşmacılarla aktarılacaktır.

Diğer taraftan dünyada yakın gelecekte görmeye başlayacağımız sürdürülebilir bina konseptindeki gelişmeler ve öngörülen politikalar Türkiye için yol gösterici olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle konferansın ikinci gününde sürdürülebilir binalar konusunda tanınmış tasarımcıların ve uzmanların sunuşları ile dünyadaki deneyimler ve Türkiye’deki gelişmeler dinleyicilerle paylaşılacaktır.

Tarih: 10 -11 Mayıs 2011

Yer: 10 Mayıs 2011

Eser Yeşil Binası Turan Güneş Bulvarı Cezayir Caddesi 718. Sokak No: 14

Yıldız, 06550 Çankaya Ankara

Yer: 11 Mayıs 2011

İnşaat Mühendisleri Odası

Necatibey Caddesi No:57

Teoman Öztürk toplantı Salonu

Kızılay Ankara

Binanızın enerji verimliliğini test etmek için tıklayın

http://www.britishcouncil.org/turkey-science-current-projects-ministry-public-works.htm

3 Mayıs 2011 Salı

EKO IQ’nun 9. sayısı çıktı!

Türkiye’nin ilk “Yeşil İş ve Yaşam” dergisi EKOIQ’nun Mayıs-Haziran 2011 sayısı çıktı. EKOIQ, dokuzuncu sayısında Fukuşima felaketinden sonra ana dosya olarak nükleer enerji tartışmasını gündemine alıyor. Nükleer enerji gerçekten de küresel ısınmanın panzehiri olabilir mi? Steward Brand, James Lovelock, Amory Lovins, Andrew Winston gibi uzmanlar tartışıyor. Peki, kazalar neden oluyor?

Sürdürülebilir turizmin ilkeleri ilk olarak 1992 Rio Konferansı’nda tanımlanmaya başlandı. İlk zirve ise yirmi yıl sonra 2002 yılında yapıldı. Önümüzdeki yıllarda yeşil turizmin büyük bir patlama yapması bekleniyor. Hazır yaz yaklaşırken EKOIQ Ekoturizm dosyasını okurlarıyla paylaşıyor. Uzun yıllardır birçok yürüyüş yolunun rotasını çizen Ersin Demirel’in deneyimleri ise zihnimizi açıyor.

Büyük kitap zincirlerinde, gazete ve dergi bayilerinde satışa sunulan EKOIQ, ayrıca internette, www.idefix.com , www.kitapyurdu.com ve www.hepsiburada.com adreslerinden de temin edilebiliyor.

EKOIQ’nun 9. Sayı (Mayıs-Haziran) İçeriği:

22- Şirketlerin Yeşil Dönüşümü

Sonunda post globalleşme dönemine girdik. Regülasyon, kıtlık, tüketici davranışı ve inovasyon… Yeni iş modellerini ateşleyecek başlıklar artık budur…

28-“Bu İşi Küresel Bireyler Çözecek”

Türkiye’nin en önemli stratejik iletişim ve itibar yönetimi uzmanlarından biri olan Salim Kadıbeşegil, sosyal sorumluluk kavramının bugüne kadar yaşadığımız sosyal sorumsuzluğun açık seçik bir kanıtı olduğunu söylüyor.

36- 2010’un En İyi 6 Yeşil Buluşu

Tarihi 1872’e kadar uzanan Popular Science Dergisi, 2010 yılının yeşil inovasyonlarını inceledi. En iyi 6 yeşil teknolojik icat EKOIQ’da…

41-Fukuşima’dan Sonra: Nükleerin Geçmişi ve Geleceği

Nükleer enerjiyle ilgili tartışmalar bitecek gibi gözükmüyor. Bu arada, dünyada birçok nükleer tesis çalışmaya devam ediyor, yenileri için anlaşmalar yapılıyor. Peki, nükleer enerjinin geleceği var mı?

50-Çocukları Değiştir, Dünya da Değişir

Avrupa Komisyonu’nun öncülüğünde yıllardır birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW), Santral İstanbul’un organizasyonuyla bu sene Türkiye’de gerçekleştirildi.

56-Yabancı Müşterilerin Sürdürülebilirlik Taleplerine Hazır mıyız?

Büyük firmalar iş süreçlerini sürdürülebilirlik kurallarına göre uyarlamaya karar verdiler. Tedarikçilerden de aynı şeyi bekliyorlar. Peki, Türkiyeli şirketler bu sürece ne kadar hazır?

60-Torunlarımız da Tatil Yapabilsin Diye: Ekoturizm

2002 yılından beri sürdürülebilir turizmin ilkeleri belirlenmeye çalışılıyor. Ama asıl olan kitle turizminin sürdürülebilirlik ilkelerin benimsemesi…

68-Karbondioksite Röveşata

Almanya Bundesliga’da takımlar iklim değişikliğinde bir adım öne geçmek için de mücadele ediyorlar. Başı ise 1. FCV Mainz 05 çekiyor.

72-Araba Değil İnsan Merkezli Ulaşım

World Resource Institute ve Embarq’ın Türkiye ayağı SUM’ın, 6-8 Nisan tarihleri arasında düzenlediği “Sürdürülebilir Ulaşım 2011 Sempozyumu”nda insan merkezli ulaşımın ilkeleri ortaya kondu.

76-Yeşil Bir Ekonomiye Doğru

UNEP tarafından hazırlanan 626 sayfalık “Yeşil Bir Ekonomiye Doğru” başlıklı rapor, tüm sektör yöneticilerinin başucu kaynağı olmalı.

80-“Bisikletle 6 Trilyon Cebimizde Kalabilir!”

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu topluma ve devlete kabul ettirmeye çalışıyor.

88-Sürdürülebilirlik Raporları Ne İşe Yarıyor?

KPMG ve Futerra’nın küresel çapta hazırladığı “Sürdürülebilirlik Raporları 2010 Anketi” çok çarpıcı sonuçlar içeriyor.

98- Evladiyelik İnsan Yerleşimleri: Permakültür

Kendine yetebilen, dışarıdan enerjiye ihtiyaç duymayan; bütün çıktıları kendi içinde kullanılabilen, dolayısıyla atık üretmeyen sistemler kurmak mümkün müdür? Permakültür, bu soruya “Evet” diye yanıtlıyor.

106- Sürdürülebilir Bir İş Modeli Mümkün mü?

Bugünkü ekonomik sistem daha çevreci bir yöne mi evrilecek yoksa sistem içi iyileştirmelerle uğraşmak sadece zaman kaybı anlamına mı geliyor?

110- Sırt Çantalı Sürdürülebilir Turizm

Sıfır karbon emisyonlu, sağlıklı ve zevkli bir tatil mümkün. Türkiye’de birçok yürüyüş rotasının oluşmasına önayak olan Ersin Demirel anlatıyor.

116-Geri Dönüşüm İçinYeni Çözümler

Atık ve geri dönüşüm uygulamaları için özel olarak tasarlanan 30’un üzerinde makineden oluşan Wastemaster serisiyle hizmet veren SİF JCB İş Makineleri Endüstriyel Ürün Müdür Yardımcısı Ayşegül Çetinel’le birlikte Dönkasan Kâğıt Geri Dönüşüm tesisini ziyaret ettik.

120- “Hidroelektrik Hepsinden Beter”

Prof. Dr. John Harte, uzun yıllardır insan faaliyetlerinin biyoçeşitlilik üzerine etkilerini araştırıyor. Harte, iklim değişikliği ve enerji kaynakları üzerine deneyimlerini EKOIQ ile paylaştı.

124-Kapıdaki Düşman: Nükleer

Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Deniz Sözüdoğru, Rusya ile imzalanan nükleer anlaşma metinin çok önemli sorunlar içerdiğine dikkat çekiyor.

Her Sayıda

Haberler: Ekolojik Eczane Levhası, Havalimanında Geri Dönüşüm Rüzgârı, HES’ler Balıkları da Tehdit Ediyor…

Kitap: “Ekolojik Borç: Küresel Isınma ve Milletlerin Zenginliği”, “Ültimatom”, “Permakültüre Giriş”


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...